Home Blog Contact

TicketInfo => Ticketprijzen Leukste en Beste Pretparken in België

Home - België - Pretparken
Wat zijn de beste pretparken in België + Informatie en Ticketprijzen
Bellewaerde in Zillebeke bij Ieper

In de provincie West-Vlaanderen is het attractie -en dierenpark Bellewaerde gelegen. Het is een ideale pretpark voor zowel kleuters, kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen, voor de waaghalzen alsook voor de personen die het liever rustiger houden. Er zijn genoeg dingen te beleven voor elke leeftijds.
Zo kunnen de kleine kinderen naar hartelust uitleven in het reusachtige palendorp en veel plezier beleven op onder meer de Dansende Ballonnen, Minirad of de Tuff-Tuff auto's. Op het nabijgelegen hoge, grote balkon krijg je op slechts enkele meters een wondermooie blik op de 5 meter hoge Rothschildgiraffen en Grantzebra's.
Wie dol is op waterattracties zal veel plezier beleven op de Rapid River. Een tocht met ronde boten van maximaal 12 personen doorheen een kolkende rivier. Op de Niagarawaterval en de River Splash duik je op een hoogte van respectievelijk 20 en 12 meter aan een rotvaart het verfrissende water in. Voor wie helemaal niet genoeg kan krijgen is er ook nog de waterglijbaan Big Chute.
De tofste attracties die je kan beleven met het hele gezin zijn de gloednieuwe Wakala achtbaan, de 25 meter hoge Dawson Duel en de Keverbaan.
De waaghalzen kunnen zich uitleven op Boomerang waar je met een snelheid van 80km/h op een hoogte van 32 meter de wereld enkele keren en fracties van een seconden ondersteboven ziet. Op de Screaming Eagle val je op een hoogte van 52 meter aan een snelheid van 70km/h recht naar beneden. De El Toro, de El Volador en de semi overdekte familieachtbaan Huracan zijn andere attracties voor durfallen.
In de bioscoop van Bellewaerde kan je de wondermooie 4D-Film bewonderen van de onfortuinlijke Robinson Crusoe.
Een andere leuke uittip is ongetwijfeld het vlakbij gelegen Bellewaerde Aquapark met onder andere 3 glijbanen.

Een zicht op de indrukwekkende Boomerang
Een panorama op de indrukwekkende Boomerang, de eerste spectaculaire attractie van het park die 1984 voor het eerst in gebruik werd genomen
Reguliere Ticketprijzen 2021

Volwassenen en Jongeren vanaf 140cm 35 euro => 26,5 euro
Kinderen tussen 100 cm en 140 cm 31 euro
Senioren 55+ 28 euro
Mindervaliden 28 euro
Baby's, Peuters en Kleuters kleiner dan 1 meter gratis

Check Reguliere Ticketprijzen


Walibi in Waver

Op 30 kilometer ten zuiden van Brussel is het attractiepark Walibi gesitueerd. In het pretpark zijn er in totaliteit 42 attracties die zowel jong als oud zullen bekoren.
De waaghalzen zullen ongetwijfeld veel pret beleven op de talrijke wilde Thrills attracties. In de Pskyé Underground wordt het adrenalinegevoel versterkt doordat het een indoor attractie is. In de duisternis wordt je in minder dan 3 seconden gekatapulteert naar een topsnelheid van 85km/h terwijl je op 45 meter hoogte een looping neemt. Een andere attractie voor waaghalzen is ongetwijfeld de gloednieuwe achtbaan de Kondaa die in mei 2021 voor het eerst in gebruik werd genomen. Op deze Megacoaster raas je aan een topsnelheid van 113km/h in een treintje met 6 karretjes tot een hoogte van maximaal 50 meter. Er zijn tal van speciale elementen aangebracht die je zelden in andere achtbanen zal ervaren. Andere indrukwekkende roetsjbanen zijn de Cobra en de Weerwolf.
Voor de fans van waterattracties kan je veel plezier beleven op de Pulsar waar je een loodrechte vrije val vanop 45 meter hoogte maakt en je zo een maximale snelheid behaald van 100km/h. Voor wie het graag iets rustiger houd kan genieten van een rit op de Radja River, een wilde rivier op een ronde boot of een rit op de Flash Back of boomstammetjes waar je vanop een hoogte met een rotvaart het verfrissende water induikt.
In de 4D Theater kan je met het hele gezin genieten van de film Los Banditos een krankzinning avontuur in de Far-West. Een andere prettige belevenis voor het hele gezin is de Challenge of Tutankhamon waar je met je laserwapen zoveel mogelijk punten moet scoren. Verder kan je veel plezier beleven op de kleinere achtbanen zoals Fun Pilot, Calamity Mine en het Paleis van de Geest. De kleine kinderen kunnen veel plezier beleven op een ritje op een oldtimer, een 4x4 Adventure auto, de spinning taxi, de poneys of een tochtje op de Dragon Boat.
Een andere leuk daguitstap is het nabijgelegen subtropisch zwembad Aqualibi met onder andere 6 glijbanen.

Ticketprijzen 2021

Volwassenen en Jongeren groter dan 140cm 41,5 euro => 30,95 euro
Kinderen tussen 1 meter en 140cm 36,5 euro
Senioren 65+ 36,5 euro
Personen met een handicap 36,5 euro
Tickets afhankelijk van datum kan je aankopen met korting 5 of 10 euro op de prijs voor volwassenen

Check Reguliere Ticketprijzen


Plopsaland in Adinkerke bij De Panne

Een dagje naar thema -en attractiepark Plopsaland is genieten van de ruim 50 mooie en betoverende attracties. Ontmoet talrijke Studio 100 figuren aan de inkom of tijdens de zomer -of winterparade.
De peuters en kleuters beleven veel plezier op attracties zoals de Eenden, de Kikkers, de Tractors, de Dierenmolen, de Brandweer of het bos van Plop. Tussen de attracties door kunnen ze zich uitleven in de tuin van Big, de Piratenspeeltuin of de dieren spotten in de doorloopweide en de Big en Betsy Hoeve. In het indoorgedeelte Maya-land beleven gezinnen met kinderen veel plezier op attracties zoals de Swingboom, Bloemenmolen, Waterlelies of Valtoren. Kinderen ouder dan 6 jaar genieten samen met hun gezin van de attractie Dinosplash waar je een avontuurlijke rit in een prehistorisch landschap maakt om daarna vanop een hoogte van 16 meter aan een hoge snelheid te glijden over het verfrissende water. De SuperSplash is andere spectaculaire waterattractie waar je op een hoogte van 30 meter aan een topsnelheid van 70 km/h in een piratenboot tot stilstand komt in het betoverende water. Kinderen die van achtbanen houden moeten ongetwijfeld hun ouders overtuigen om een ritje te maken op de de wervelende Draak, K3 Roller Skate of Viktors Race.
De echte waaghalzen kunnen een adrenalinekick beleven op de nieuwe The Ride to Happiness by Tomorrowland. Een spectaculaire rollercoaster waar je tijdens een dolle rit in wagentjes die rond hun as draaien tot 2 keer toe een snelheid van 90 km/h bereikt en 5 maal de wereld enkele fracties van een seconden ondersteboven ziet. Sinds de zomer van 2021 is deze attractie geopend. Daarnaast ervaar je dezelfde topsnelheid op de Anubis The Ride en glijd je op een maximale hoogte van 22 meter aan een snelheid van 70km/h op de houten achtbaan Heide The Ride.
Voor wie een dagje Plopsaland te kort is kan sinds mei 2021 één of meerdere dagen overnachten in het gloednieuwe Plopsa Hotel en uitstapje naar het pretpark combineren met een bezoekje aan het nabijgelegen zwemparadijs Plopsa Aqua.

Een zicht op de Grote Golf in Wickieland
Een prachtig zicht op de Grote Golf in Wickieland
Ticketprijzen 2021

Per persoon boven 1 meter 41,5 euro => 26,98 euro
Kinderen vanaf 85cm tot en met 99cm 15,5 euro
Senioren 70+ 15,5 euro
Personen met een handicap 36,5 euro
Ticket laatste 3 uur 31,5 euro
Baby's, Peuters en Kleuters kleiner dan 85cm gratis

Check Reguliere Ticketinformatie


Bobbejaanland in Lichtaart

In de buurt van de Nederlandse grens in de provincie Antwerpen is pretpark Bobbejaanland gelegen. Het park telt circa 30 attracties met 4 fraai ingerichte themagebieden.
Een speciale indoor achtbaan is ongetwijfeld de Mount Mara waar je een Virtual Reality bril moet opzetten om de rit te beleven terwijl er rondom een vulkaanuitbarsting is. De spectaulairste attractie in het themagebied Land of Legends is de Rollercoaster Typhoon waar je een duik van 25 meter aan een maximale snelheid van 80 km/h. Op de achtbaan Naga-Bay zit je in een karretje van 4 personen rug aan rug terwijl je over de rails glijd spin je 360 graden rond je as tussen de bomen. Een andere rollercoaster is The Dreamcatcher waar je bij iedere bocht met je zitje hoog in de lucht slingert aan een snelheid van 45km/h. Een andere reusachtige slingeraar is de Sledge Hammer waar je in een reuzefrisbee aan een snelheid van maar liefst 110 km/h in de lucht wordt geslingerd.
Voor wie op warme zomerdagen het park bezoekt moet ongetwijfeld een ritje maken op de Banana Battle in het themagebied Adventure Valley waar je een watergevecht met je waterkanon beleefd en je gegarandeerd nat wordt. De El Rio is een andere waterattractie waar je op een ronde boot in een duizelingwekkende draaikolken de woeste golven trotseert. Met de Indiana River, een indoor attractie in de Jungle op een boomstam, de Wildwaterbaan en de Big Bang glijbaan op een rubberen bootje zijn er nog leuke ritten te beleven op water. De kleine kinderen beleven veel fun op onder meer de Gorilla King Kong, een ritje boven de grond op de Horse Pedalo en de speeltuin Wondergarden of in het indoor kinderspeelparadijs kinderland. Op het Reuzenrad geniet je van het prachtige uitzicht op het pretpark en omliggende Kempische natuurlandschappen.

Een prachtige panorama op Bobbejaanland met de achtbaan Bob Express en de Wildwaterbaan
Een prachtige panorama op Bobbejaanland met de achtbaan Bob Express en de Wildwaterbaan
Ticketprijzen 2021

Volwassenen en jongeren boven 1m40 39,9 euro => 29,9 euro
Kinderen vanaf 100cm tot 140cm 39,9 euro
Zwangere vrouwen 24,9 euro
Senioren 65+ 24,9 euro
Mindervaliden en begeleider 24,9 euro
10 euro korting voor jarigen en journalisten

Check Reguliere Ticketinformatie


Plopsa Coo in Coo

Op ongeveer 1 uur rijden van Maastricht ligt bij de watervallen van Coo in Wallonië het attractiepark Plopsa Coo. In vergelijking met Plopsaland De Panne is dit pretpark een stuk kleiner maar bezit wel enkele unieke superleuke attracties. De meest in de oogspringende is ongetwijfeld de 3 glijbanen van de DinoSplash. De licht blauwe, de Jurrasic, is veruit de populairste. In het begin glijd je doorheen een lange bocht om daarna op het brede gedeelte van de glijbaan af te glijden. (Beelden Youtube) De geelgroene glijbaan laat je genieten van de natuurlijke lichteffecten, de oranjegele van kunstmatige muziek en verlichting.
De waaghalzen zullen ongetwijfeld veel plezier beleven op de 600 meter lange Bobsleebaan. Via een trekkabel wordt jij en slee naar de top van de berg gebracht. Tijdens de afdaling kan je de snelheid regelen door voorraan aan de hendel te trekken. Op de achtbaan Vicky the ride, glijd je met een vikingbootje op de rails met hoge snelheid heen en weer, op en neer.
Op de Kartingbaan rijd je met je wagen doorheen scherpe bochten terwijl je strijd tegen jouw tegenstanders. Sinds 2020 is Maya de Bij geland in Plopsa Coo met de gloednieuwe attractie De Vlindervlucht, de omgetoverde boomstammetjes van de Maya Splash en de Mini-pédalos voor kinderen. Anderen toffe attracties voor de kleine kinderen zijn De Vliegende Fietsen van Mega Mindy, de Scooters, De Carrousel en de Konijtjes. Wil je genieten van de natuur in de omgeving? De zetellift brengt je over een afstand van 700 meter maar liefst 220 meter hoger. In de uitkijktoren geniet je van een prachtig panorama op de Ambrèvallei en de stuwdam van de waterkrachtcentrale.

Ticketprijzen 2021

Per persoon boven de 100cm 27,5 euro => 17,88 euro
Kinderen vanaf 85cm tot en met 99cm 12,5 euro
Senioren 70+ 12,5 euro
Personen met een handicap 22,5 euro
Ticket laatste 3 uur 17,5 euro
Baby's, Peuters en Kleuters kleiner dan 85cm gratis

Check Reguliere Ticketinformatie


Plopsa Indoor Hasselt

In de provinciehoofstad van Belgisch Limburg op slechts 35km van Maastricht is Plopsa Indoor Hasselt gelegen. Doordat het indoorgedeelte bestaat uit 66% van het oppervlakte is het een ideale uittip met kinderen als het weer wat tegen zit of als je de drukte wilt ontlopen bij warme temperaturen. De Wickie Coaster, De Vuurtoren en De Woeste Zee zijn ongetwijfeld de meest spectaculaire attracties in dit pretpark. Het hoogste punt van het indoorattractiepark bereik je als je een kriebelende glijbeurt neemt op de toffe glijbaan. Daarnaast kan je een ritje maken op de K3-Brandweermolen, De Eendjes, De Kikkers, Carrousel, K3-Zweefmolen en de Vliegende fietsen van Mega Mindy. In het outdoor gedeelte kunnen de kinderen zich onder andere uitleven op de De Klimberg en het Maya-speelplein of een ritje maken met de auto op het K3-Verkeerspark. Tussendoor zijn er regelmatig shows en meet & greets te beleven met één of meerdere figuren van Studio 100. Daarnaast heb je de mogelijkheid om een hapje en een drankje te nuttigen in de verschillende eetgelegenheden bij onder andere Frieda Kroket of Mevrouw Praline. Je favoriete Studio 100 artikel kan je vinden in de Plopsa Winkel.

Ticketprijzen 2021

Per persoon boven de 100cm 22,5 euro => 14,63 euro
Kinderen vanaf 85cm tot en met 99cm 12,5 euro
Senioren 70+ 12,5 euro
Personen met een handicap 17,5 euro
Ticket laatste 3 uur 17,5 euro
Kleuters, Peuters en Baby's kleiner dan 85cm gratis

Meer Ticketinformatie


Boudewijn Seapark Dolfinarium in Sint-Michiels bij Brugge

Op slechts 20 kilometer van de Nederlandse grens ligt in het noorden van West-Vlaanderen Boudewijn Seapark. Dit pretpark is vooral bekend van zijn wondermooie dolfijnenvoorstellingen die 2 keren per dag plaatsvinden. Tijdens de show van de dolfijn tuimelaar kan je genieten van hun elegantie, kracht en buitengewone talenten. Dankzij de prachtige natuurbeelden op een reusachtig videoscherm ontdek je hun onderwaterwereld en de andere vissen en zeezoogdieren die daar leven. Maar deze show maakt de kijker ook bewust van de hededaagse en toekomstige bedreigingen.
Daarnaast is er ook zeeleeuwenshow en een zeehondenpresentatie in de fraai ogende zeehondenlagune in het groene park.
De attracties in het park zijn vooral gericht op kinderen tot en met 12 jaar. De 12 meter hoge achtbaan Orca Ride, de Hurricane, een schip op een stromachtige zee en de Waterglijbaan op rubberen bootjes zijn de meest spectaculaire attracties van het park. Rustiger attracties zijn onder andere de Paardenbaan, Old Timers, Botsauto's en Treintje. Bij warme temperaturen kunnen de kinderen genieten van het outdoor waterpark Bobo's AquaSplash met 4 grote en 4 kleine glijbanen en een Splash Emmer. Er is ook een vrij grote binnenspeeltuin met avonturenbanen, klimvulkaan en springkastelen. De (groot)ouders kunnen ondertussen genieten van een drankje en lekker hapje.

Online Ticketprijzen 2021

Volwassenen en jongeren vanaf 12 jaar 17,5 euro
Kinderen vanaf 1 meter tot en met 11 jaar 17,5 euro
Kleuters vanaf 85cm tot en met 99cm 9,5 euro
Baby's en peuters kleiner dan 85cm Gratis

Tickets aan de kassa zijn beduidend duurder

Meer Ticketinformatie

Mega Speelstad in Wechelderzande

In de Antwerpse Kempen op slechts 15 kilometer van het eerder vermelde Bobbejaanland is Mega Speelstad gelegen. Dit kinderpretpark heeft niet alleen een unieke binnenspeeltuin maar ook een outdoor gedeelte Toverstad met ruim zonneterras.
Mega Speelstad is veel meer dan een groot binnenspeeltuin. Je ontdekt er tientallen attracties zoals de vliegtuigjes Flying Beaver, hoog in de lucht met de Jungle Loop en de vrije val op de Butterfly. Voor de kinderen die graag met beide voeten op de grond blijven kunnen een ritje maken op de voertuigen van de Kiddy Rides en Car Race, de Botsauto's en ronddraaien op de Crazy Cans. Er is ook een mega groot ballenbad, springkasteel en een grote rustige blokkenhoek. De ouders van peuters kunnen op beide oren slapen want er is een afgebakende peuterzone met een speelplein op maat van deze sloebers.
In het buiten gedeelte Toverstad kunnen de kinderen genieten van de bekende sprookjes in de sprookjeshuisjes van onder andere Roodkapje en de boze wolf, Peter Pan en Robin Hood. Daarnaast kunnen ze de hoge klimvulkaan bedwingen om daarna met een rotvaart de glijbaan af te glijden. Verder is er nog een piratenboot en Speelstad Treinexpress.

Ticketprijzen 2021

Kinderen vanaf 85cm 11 euro
Baby's, Peuters en Volwassenen gratis
Na 17h is prijs per kind 7 euro

Meer Ticketinformatie

© Renzo Vanhoorelbeke