Home Blog Contact

TicketInfo Ticketprijzen Bezienswaardigheden West-Vlaanderen

Home - Belgi√ę - West-Vlaanderen
1 Bellewaerde in Zillebeke bij Ieper

In het zuidwesten de provincie West-Vlaanderen is het attractie -en dierenpark Bellewaerde gelegen. Het is een ideale pretpark voor elke leeftijdsgroep.
Zo kunnen de kinderen zich uitleven in het reusachtige palendorp en veel plezier beleven op onder meer de Gekke Koets, Dansende Ballonnen, Minirad of de Tuff-Tuff auto's. Op het vlakbij gelegen grote balkon spot je op slechts enkele meters de 5 meter hoge, wondermooie Rothschildgiraffen en Grantzebra's.
Wie dol is op waterattracties beleeft veel plezier op de Rapid River. Een boottocht doorheen een wilde rivier. Op de Niagarawaterval en de River Splash duik je op een hoogte van respectievelijk 20 en 12 meter aan een hoge snelheid het verfrissende water in. Op de Big Chute glijd je op 10 meter hoogte in een opblaasboot de waterglijbaan af.
De leukste familie-attracties die je kan beleven zijn de gloednieuwe Wakala achtbaan, de 25 meter hoge Dawson Duel en de Jungle Mission.
De waaghalzen kunnen zich uitleven op Boomerang waar je met een topsnelheid van 80km/h op een hoogte van 32 meter de wereld enkele malen en fracties van een seconden ondersteboven ziet. Op de Screaming Eagle val je op een hoogte van 52 meter aan een maximale snelheid van 70km/h recht naar beneden. De El Volador, El Toro en de semi overdekte familieachtbaan Huracan zijn andere attracties voor waaghalzen.
In de cinema van Bellewaerde kan je de mooie 4D-Film bezichtigen van de onfortuinlijke Robinson Crusoe.
Een andere leuke uittip is ongetwijfeld het nabijgelegen Bellewaerde Aquapark met onder meer 3 leuke glijbanen.

Een zicht op de indrukwekkende Boomerang
Een blik op de indrukwekkende Boomerang, de eerste attractie voor waaghalzen die 1984 voor het eerst in gebruik werd genomen
Reguliere Ticketprijzen 2021

Volwassenen en Jongeren vanaf 140cm 35 euro => 26,5 euro
Kinderen tussen 100 cm en 140 cm 31 euro
Senioren 55+ 28 euro
Mindervaliden 28 euro
Baby's, Peuters en Kleuters kleiner dan 100 cm gratis

Check Reguliere Ticketprijzen


2 Frietmuseum in Brugge

De Belgische friet is samen met de overheerlijke Belgische chocolade en bier een veelgevraagd product bij de Belgen en toeristen. Dit museum, gevestigd in de Saaihalle in de buurt van Choco Story, is een didactisch museum die de geschiedenis van de aardappel en de friet met de diverse sausbereidingen weergeeft. De herkomst van de aardappel ligt meer dan 10 000 jaar geleden in het Zuid-Amerikaanse land Peru. Tevens krijg je meer informatie over de historie van de Belgische friet. Daarnaast kan je een interessante collectie van toestellen die verband houden met de aardappelteelt, het oogsten, schillen, verdelen en frituren bewonderen. Als afsluiter kan je in de middeleeuwse kelder de verrukkelijke frieten proeven met een stukje gefrituurd vlees.

Adres: Vlamingstraat 33 in Brugge

koop ticket

Ticketinfo & Overzicht Andere Bezienswaardigheden in BruggeEen zicht op de puntzakstraat & frietkot in het Frietmuseum

3 Plopsaland in Adinkerke bij De Panne

Een dagje naar thema -en attractiepark Plopsaland is genieten van meer dan 50 wondermooie en betoverende attracties. Ontmoet talrijke Studio 100 figuren aan de inkom of tijdens de zomer -of winterparade.
De peuters en kleuters beleven veel plezier op attracties zoals de Kikkers, de Konijntjes, de Tractors, de Dierenmolen, de Brandweer of het bos van Plop. Tussen de attracties door kunnen ze zich uitleven in de Piratenspeeltuin, de tuin van Big of de dieren spotten in de Big en Betsy Hoeve en de doorloopweide. In het Maya-land indoor beleven gezinnen met kinderen veel plezier op attracties zoals de Bloemenmolen, Waterlelies, Swingboom, Valtoren en Glijbaan. Kinderen ouder dan 6 jaar genieten samen met hun familie van de belevingsattractie Dinosplash waar je een avontuurlijke rit in een wondermooi prehistorisch landschap maakt om daarna vanop een hoogte van 16 meter aan een hoge snelheid te glijden over het verfrissende water. Een andere spectaculaire waterattractie is de SuperSplash waar je op een hoogte van 30 meter aan een topsnelheid van 70 km/h in een piratenboot onder de brug doorduikt om even later tot stilstand te komen in het betoverende water. Kinderen die dol zijn van achtbanen moeten ongetwijfeld hun ouders overtuigen om een ritje te maken op de K3 Roller Skate, de wervelende Draak of Viktors Race.
De echte waaghalzen kunnen een adrenalinekick beleven op de gloednieuwe The Ride to Happiness by Tomorrowland. Een ultra spectaculaire rollercoaster waar je tijdens een dolle rit in wagentjes die rond hun as draaien tot 2 maal toe een snelheid van 90 km/h bereikt en 5 keren de wereld enkele fracties van een seconden ondersteboven ziet. Vanaf de zomer van 2021 wordt deze attractie in gebruik genomen. Daarnaast ervaar je dezelfde waanzinnige topsnelheid op de Anubis The Ride en glijd je op een hoogte van 22 meter aan een snelheid van 70km/h op de houten achtbaan Heide The Ride.
Voor wie een dagje Plopsaland te kort is kan sinds mei 2021 meerdere dagen overnachten in het splinternieuwe Plopsa Hotel en uitstapje naar het pretpark combineren met een bezoekje aan het nabijgelegen waterpark Plopsa Aqua.

Een zicht op de Grote Golf in Wickieland

Een prachtig uitzicht op de Grote Golf in Wickieland
Ticketprijzen 2021

Per persoon boven de 100cm 41,5 euro => 26,98 euro
Kinderen vanaf 85cm tot en met 99cm 15,5 euro
Senioren 70+ 15,5 euro
Personen met een handicap 36,5 euro
Ticket laatste 3 uur 31,5 euro
Baby's, Peuters en Kleuters kleiner dan 85cm gratis

Check Reguliere Ticketprijzen


4 Chocolademuseum Choco Story in Brugge

In dit Chocolademuseum gaat over de geschiedenis van de cacaoboon en chocolade. Van de Azteken en Maya's circa 2000 v. Chr. tot de hedendaagse lekkerbekken. In het museum kan je ongeveer 1000 voorwerpen bewonderen over deze lekkernij. Tevens staan er enkele grote voorwerpen verguld uit chocolade. Daarnaast kom je alles te weten over het productieproces van de Belgische chocolade van grondstof tot volledig afgewerkte product. Tijdens een demonstratie ontdek je het geheim van de heerlijke chocolade. Achteraf krijg je de kans om deze te proeven. Kinderen kunnen op ontdekkingstocht via het Chocolala-spel waar ze achteraf getrakteerd worden op een aangename verrassing! Een bezoek aan het museumwinkel is een leuke afsluiter evenals chocolademelk drinken bij het nabijgelegen Choco Jungle Bar.

Adres: Wijnzakstraat 2 in Brugge

koop ticket

Overzicht Andere Bezienswaardigheden in BruggeEen blik één van de vele voorwerpen in het museum

5 Flanders Field Museum & Belforttoren in Ieper

Het In Flanders Field museum is ondergebracht in de Lakenhallen op de grote markt van Ieper In deze ruimte kom je het historisch verhaal van de Wereldoorlog I in de West-Vlaamse frontstreek te weten.
De permanente tentoonstelling vertelt het verhaal over de invasie in Belgi√ę en de ruim 4 jaar durende oorlog tussen 1914 en 1918. Via authentieke voorwerpen en talrijke beelden geeft dit museum een waarheidsgetrouw beeld van wat er in de Westhoek afspeelde. De interactieve opstellingen en de diverse personages confronteren de bezoeker van hoe het leven was aan het front tijdens de Eerste Wereldoorlog. Daarnaast kan je vanaf de lente van 2022 een wondermooi uitzicht over Ieper en omstreken ervaren door de 231 treden van het Belfort te beklimmen. Momenteel wordt deze toren tot in de kleinste details gerenoveerd. Tot slot kan je een drankje nuttigen in het Museumcaf√© of je favoriete Flanders Field souvenir aanschaffen in de Museumshop.

Adres: Grote Markt 34 in Ieper

TicketInfo

Overzicht Andere Bezienswaardigheden in IeperIn Flanders Field Museum

6 Zeilschip Mercator in Oostende

De prachtige driemaster Mercator staat symbool voor de grootste toeristische badstad aan de Belgische kust. Tevens is dit het enige historische zeilschip van Belgi√ę met een heel rijke geschiedenis die poolreiziger Adrien de Gerlache in Schotland ontwierp. De Mercator kende met Roger Ghys en Remi Van de Sande slechts twee commandanten en maakte meer dan 40 reizen. In 1936 viel de Mercator de bijzondere eer te beurt het stoffelijk overschot van Pater Damiaan, die stierf op het eiland Molokai in de Stille Oceaan, naar zijn thuisland Belgi√ę over te brengen. In 1939 mocht de Mercator varen naar de wereldtentoonstelling in New York. Ook talrijke grote zeilraces staan op het palmares van dit tot de verbeelding sprekend zeilschip. Het schip, dat in 1961 werd ingericht als museumschip, ligt sinds 1964 aangemeerd op een vaste locatie in Oostende. Tevens is het ook een beschermd monument en maritiem erfgoed. Dit indrukwekkend maritiem vaartuig is dan ook zonder twijfel de opvallendste bezienswaardigheid van Oostende.

koop ticket

Ticketinfo & Overzicht Andere Bezienswaardigheden in OostendeEen uitzicht op Zeilschip Mercator

7 Belfort met Beiaard in Brugge

Een dagje naar Brugge is niet compleet zonder een bezoek aan de belangrijkste Brugse toren: de Belfort met Beiaard. Beklim de 366 trappen en beloon jezelf met een adembenemend uizicht over de hoofdstad van West-Vlaanderen en omstreken. Onderweg naar boven kom je verschillende oude schatten tegen die nog bewaard zijn gebleven, zoals het stadszegel en de stadskas. Ook ontdek je het klavier waarop de stadsbeiaardier de beiaardklokken bespeelt en de indrukwekkende muziekrol. Deze toren is een icoon voor één van de oudste staaltjes van architectuur in de middeleeuwen. Ook worden er regelmatig bijzondere beiaardconcerten gegeven en dat is zeker een feest voor je oren!

8 Rondleiding Jan Breydelstadion & voetbalclub Club Brugge

Ben jij nieuwsgierig hoe het voetbalstadion van de beste Belgische voetbalploeg van het moment er vanbinnen uitziet? Boek dan een toffe rondleiding in het Jan Breydelstadion, thuisbasis van Club Brugge en Cercle Brugge. Op een ontdekkingstocht door het hele stadion zie je de perszaal, de loges, de eretribune en de spelerstunnel . Samen met de enthousiaste stadiongids kom je op plaatsen die je als normale toeschouwer niet zult zien. Aan de hand van elf memorabele hoogtepunten word je meegenomen in de geschiedenis van Club Brugge en je krijgt een unieke kijk achter de schermen van deze beursgenoteerde voetbalclub. Aan het eind van de tour krijg je nog een geschenk mee naar huis als aandenken aan deze prachtige dag.

9 Jules Destrooper Bezoekerscentrum in Lo

In dit museum kom je alles te weten over de geschiedenis van de wereldberoemde koeken van Jules. Het Amandelbrood is het oudste koekje die hij in 1886 begon te produceren. In het moderne bezoekerscentrum ontdek je de authentieke machines van hoe de koekjes in de 19de en 20ste eeuw werden geproduceerd waaronder een ruiten wafelijzer. Daarnaast krijg je aan de hand van een interessante videofilm het hedendaagse productieproces van de koeken in beeld.
Tevens kan je de verschillende soorten verpakkingen bewonderen die in de loop der jaren werden ontworpen. Van functionele verpakkingen tot echte verzamelobjecten. Wist je dat in de beginperiode de lekkere koeken in een metalen doos zaten en je deze moest binnenbrengen als hij leeg was? Doordat ze later hun koeken ook aan grote supermarkten verkochten kwam daar een einde aan.verpakkingen & mooie versierde koekendozen

Ook kan je een hoge bi bewonderen die in één van hun reclamespots op televisie te zien was. Doorheen het museum kan je talrijke voorwerpen die op één of andere manier met de koekjes te maken hebben bezichtigen. Op het einde van je bezoek is er een proeverij waar je de kans krijgt om verschillende soorten koeken te proeven met een kop koffie of water. Vooraleer je het bezoekerscentrum verlaat kan je in de winkel je favoriete Jules Destrooper koekjes kopen en ontdek je nog andere assortimenten van koekjes die niet verkrijgbaar zijn in warenhuizen.

10 Museum aan de IJzer in Diksmuide

Het Museum aan de IJzer is in een 22 verdieping tellende 84 meter hoge IJzertoren ondergebracht. Vanop het dakterras heb je ongetwijfeld een wondermooi uitzicht op de hele frontstreek van de Eerste Wereldoorlog. Je krijgt veel informatie over de Belgische-Duitse confrontatie tijdens de Eerste Wereldoorlog. Je krijgt er onder meer een kijk van hoe soldaten een normaal leven probeerden te leiden aan het front. Daarnaast krijg je onder andere een inzicht op welke voorwerpen de mensen meenamen als ze gedwongen werden te vluchten en op welke manier de soldaten de oorlog probeerden te verwerken.

Adres: IJzerdijk 49 in Diksmuide

TicketInfo

11 Memorial Museum Passchendaele 1917 in Zonnebeke

Tijdens het bezoek aan dit oorlogsmuseum beleef je het aangrijpend historisch verhaal over de Eerste Wereldoorlog. Daarbij is er extra veel aandacht voor de Slag bij Passendale. Eén van de gruwelijkste veldslagen van deze oorlog.
Memorial Museum Passchendaele 1917 is een combinatie van hedendaagse opstellingen met het uitzonderlijke belevingsaspect. Aan de hand van geschiedkundige voorwerpen, brieven, documenten, affiches, video's en verschillende legeruniformen krijgen zowel kinderen als volwassenen een zeer waarheidsgetrouw beeld over het leven op het slagveld. Er zijn interessante interactieve elementen aangebracht voor kinderen doorheen het hele belevingscentrum. Via de unieke Dugout Experience ontdek je op welke wijze de Britten ondergronds leefden in 1917. Op het einde van je bezoek krijg je een waarheidsgetrouwe reconstructie van de Britse en Duitse loopgraven.

Adres: Berten Pilstraat 5A in Zonnebeke

Ticketinfo

Ticketinfo & Overzicht Andere Bezienswaardigheden Regio Ieperde voorkant in Memorial Museum Passchendaele 1917

12 De Oude Kaasmakerij in Passendale

Langs een landelijke weg op iets meer dan 10km van Ieper is het museum De Oude Kaasmakerij gelegen. Je komt er veel te weten over de Passendale kaas en hoe de familie Spruytte, tussen de twee wereldoorlogen in, dit bedrijf met succes opstarten. Op borden aan de muur kan je de historie van de familie en kaasmakerij lezen. Daarnaast kan je de authentieke kaas -en botermachines bewonderen alsook oude weegschalen, mengmachines en het voormalige laboratorium. Op een muur met prachtige tekeningen wordt haarfijn uitgelegd welke stappen je in het productieproces moet doorlopen tot dat je overheerlijk kaas kunt proeven. In de kelder kan je nog talrijke voorwerpen bezichtigen alsook info over de voormalige kaasstoet. Op het einde van de expositie kan je geboeid kijken naar een video over het hedendaags productieproces van de kaas.

Adres: 'S Graventafelstraat 48 A in Passendale

Ticketinfo & Overzicht Andere Bezienswaardigheden in Regio IeperProductieproces stap voor stap uitgelegd

13 Museumschip Amandine in Oostende

Op het einde van de Vindictivelaan rechtover 't Waterhuis en het station van Oostende ligt het museumschip Amandine. De proefvaart van deze grote middenslagtreiler ontworpen door Richard Panesi vond plaats op 17 maart 1962. De levensloop van dit schip bleek heel succesvol te zijn. In de zomer beviste ze de gronden rond het zuiden van IJsland en in de winter deze van het Kanaal in het Noorden van Frankrijk en de Noordzee voor de Belgische kust. In 1982 kon de Amandine de O.202 Pelagus met motorpech naar een haven in IJsland slepen.
Als laatste schip van de Europese IJslandvloot werd het schip uit de vaart genomen op 3 april 1995. Op zondag 14 mei 2000 werd met twee grote mobiele kranen de Amadine naar zijn laatste rustplaats in de Vindictivelaan vervoerd. Tijdens je bezoek zal je verschillende scènes beelden van de activiteiten op de boot kunnen bekijken. Het geeft een waarheidsgetrouw beeld van het ruwe leven aan boord van een IJslandvaarder en vissersschepen in het algemeen.

koop ticket

Ticketinfo & Overzicht Andere Bezienswaardigheden in OostendeEen blik op het Museumschip Amandine

14 For Freedom Museum in Ramskapelle Knokke-Heist

Op slechts 10km van de grens met Nederland in het uiterste noorden van de provincie ligt in het idyllisch dorpje Ramskapelle het For Freedom Museum. Het museum is gewijd aan de Britse soldaat Dennis Jones die na de Wereld Oorlog II huwde met een meisje uit Knokke-Heist. De collectie bestaat uit een militair uniform dat Dennis droeg tijdens zijn huwelijk en andere prachtexemplaren geschonken door vele Canadese families. Je kan ze bewonderen in de mooi ontworpen diorama's of kijkkasten. Daarnaast kan je een unieke verzameling van opgegraven vliegtuigrestanten bezichtigen.

Adres: Ramskapellestraat 91-93 in Ramskapelle

Ticketinfo

15 Kortrijk 1302

In de gerestaureerde gebouwen van de Groeningerabdij kan je het Kortrijk 1302 museum bezichtigen. De bezoekers worden in het belevingsmuseum ondergedompeld in het historie van de Guldensporenslag op 11 juli 1302 en de Frans-Vlaamse oorlog. De unieke collectiestukken bevatten helmen, wapens en diverse soorten uitrustingen. Via beelden, films en reconstructies proberen de makers de bezoekers de Guldensporenslag te herbeleven. Deze slag is dan ook ongetwijfeld de meest opvallendste gebeurtenis in de geschiedenis van Kortrijk.

Adres: Begijnhofpark in Kortrijk

Overzicht Bezienswaardigheden in Kortrijk

16 Bakkerijmuseum in Veurne

In het Bakkerijmuseum van Veurne kan je het verhaal over de geschiedenis en evolutie die het bakkersberoep door de jaren heen ontdekken. Je krijgt een mooi beeld van de productie, bereiding en verdeling van Belgische brood & banket. Het museum bezit maar liefst 23000 voorwerpen waaronder een zilveren taartenstaander, taart -en suikervormen, oude flesjes kleur- en smaakstoffen. Slechts een klein gedeelte van de collectie kan je als bezoeker bezichtigen. Een bezoek aan een museum hoeft voor kinderen zeker niet saai te zijn. Door deel te nemen aan de gezinszoektocht leer je je kinderen zich te verdiepen in verschillende museumobjecten. Tijdens schoolvakanties worden er regelmatig bakworkshops voor kinderen georganiseerd.

Adres: Albert I-laan 2 in Veurne

Ticketinfo

17 Talbothouse in Poperinge

Bij een bezoek aan het Talbothouse kom je tijdens de permanente tentoonstelling de geschiedenis van dit historisch pand te weten. Naast de verhalen in de oorlogsjaren wordt er ook aandacht besteed aan de periode van de Duitse bezetting.
De meest attractieve plaats op het domein is zonder twijfel de Tuin waar vele bezoekers graag wat tijd doorbrengen. Het was de plaats waar soldaten even tot rust kwamen & elkaar ontmoeten.
Je hebt de keuze tussen 2 verschillende tours tijdens het bezoek aan het huis. Tijdens de Classic Tour leer je het huis kennen op een eigentijdse, leerrijke en grappige wijze. Deze tour is geschikt voor zowel volwassenen als kinderen maar ook voor wie in het verleden reeds een bezoekje bracht. Bij de Kids Tour zoeken de kinderen de kat Duchess. Beide Tours duren ongeveer een half uur.
De tijdelijke exposities zijn te bewonderen in het naoorlogse badhuis het Slessorium.
Daarnaast ervaar je in de Concert Hall een echt live concert uit de 20ste eeuw. Als afsluiter breng je een bezoekje aan Tubby's Na-Oorlogse kamer waar je een documentaire over hem kan bewonderen.

Adres: Gasthuisstraat 43 in Poperinge

Overzicht Bezienswaardigheden in Poperinge

© Renzo Vanhoorelbeke